Tips voor webdesign

Tips voor webdesign feature image 01

Samenvatting Artikel

Wil je zelf een webdesign gaan maken? Als je net begint met ondernemen en een professioneel webdesign wilt, is het belangrijk te weten dat een goed webdesign meer is dan alleen een mooi visueel design. Er zijn nog diverse andere aspecten waar je op moet letten als je ervoor wilt zorgen dat jouw webdesign scoort. Welke aspecten dit zijn? Lees snel verder en ontdek onze tips voor een sterk webdesign.

1. Maak een zo duidelijk mogelijke website

Zorg ervoor dat je website zo duidelijk mogelijk is. Door te zorgen voor een goede structuur in je website, zal deze uiteindelijk alleen maar succesvoller worden. Het zorgt er niet alleen voor dat je meer bezoekers trekt, maar ook voor een hogere positie in de Google zoekmachine. Google wil het liefst een duidelijke structuur in websites zien. Zorg ervoor dat je een goed zoekwoordonderzoek hebt gedaan naar je producten of diensten en zorg ervoor dat elke pagina in teken staat van een specifiek zoekwoord. Op basis van je zoekwoordonderzoek kun je vervolgens jouw pagina indeling bepalen.

2. Zorg voor een snelle website

Het is ook zeer belangrijk om een snelle website te hebben. Een snelle website beïnvloedt namelijk diverse zaken. Zo zorgt het ervoor dat klanten een betere gebruikerservaring hebben, omdat ze sneller op hun gezochte pagina’s belanden. Ze zullen daardoor minder snel overstappen naar de concurrent. Zo kan het weer zorgen voor sneller verkeer en meer verkopen.

3. Maak je design mobielvriendelijk

Een mobielvriendelijk design is net zo belangrijk. Zo is het percentage gebruikers dat websites via hun mobiel bezoekt enorm gestegen. Daardoor is een mobielvriendelijk design zeer aan te raden. Zorg dus voor een responsive webdesign. Dit is ook wel een design dat zich aanpast aan de grootte van het scherm. Hierdoor zal je website automatisch hoger scoren in Google. Veel zoekmachines geven namelijk meer punten aan mobielvriendelijke websites. Maak dus zowel een desktop design als een mobiel design.

4. Zorg voor een goede ‘call to action’

Je website is niets zonder een goede ‘call to action’. Dit is ook wel een oproep die je plaatst om de bezoeker van je website tot actie aan te zetten. Dit is doorgaans een button met ‘neem contact op’ , ‘word lid’, ‘klik hier’ of ‘koop nu’. Een ‘call to action’ mag dus zeker niet ontbreken op je website. Ook moet deze zo helder mogelijk zijn. Wanneer onduidelijk is voor bezoekers wat ze moeten doen, zal je ‘call to action’ ook weinig effect hebben. Hierdoor is de kans groter dat ze eerder naar de concurrent gaan dan naar jou.

Denk dus goed na over een goed ontwerp van de button en de tekst die je in de button zet. Zo heb je uiteindelijk de meeste kans op succes.

5. Zorg voor passende visuele content

En onze laatste tip: zorg voor passende visuele content. Hiermee bedoelen we content die geheel is afgestemd op de doelgroep. Foto’s, video’s, animaties, illustraties, noem maar op. Vooral foto’s doen het zeer goed op websites. Dit dienen wel echte foto’s te zijn. Stock foto’s zorgen juist voor een daling in het vertrouwen. Ook een video op je website is zeker een aanrader. Zo leert de bezoeker nog beter jou en jouw bedrijf kennen.

Op zoek naar meer tips, check dit artikel over 10 webdesign tips van online marketing bureau Digital Wizards.

Recente blog artikelen
Waarom visuele content koning is
Het productieproces van een animatievideo
Benieuwd naar het productieproces van een animatievideo? In dit artikel lees je alles over hoe dit proces in zijn werking gaat en wat je ervoor moet doen.
Competenties en Vaardigheden voor een WordPress Developer
Benieuwd naar de competenties en vaardigheden die je moet beschikken als WordPress Developer? Lees meer hierover in dit artikel.