Webshop in WordPress (mogelijkheden)

Webshop in WordPress feature image 01

Samenvatting Artikel

Wil je een webshop in WordPress laten maken? WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk CMS. Je kunt er niet alleen een website mee maken, maar ook een volwaardige webshop. Je hebt er niet alleen een actuele WordPress versie voor nodig en een WordPress-webshop plugin. Ook dien je te beschikken over een payment service provider. In dit artikel vertellen wij je wat je nodig hebt voor een WordPress webshop. Lees snel verder voor meer informatie.

Dit heb je nodig voor een WordPress webshop

Wil je een WordPress website gaan maken, dan heb je dus in ieder geval de nieuwste versie van WordPress nodig, een speciaal webshop plugin, een payment service provider en een WordPress-webshop thema. De meest populaire webshop plugin die wordt gebruikt is WooCommerce. Er zijn diverse aanbieders die thema’s aanbieden die speciaal voor WordPress webshops ontworpen zijn. Er zijn hierbij ook thema’s die op specifieke plugins aansluiten. Wanneer je een WordPress webshop gaat maken, is het tevens van belang om na te denken over de laadtijd en beveiliging voor je site. En je mag ook je SEO zeker niet vergeten. Zo zorg je ervoor dat je website goed gevonden wordt in de zoekmachines.

Waarom een WordPress webshop?

Een WordPress webshop maken is zeker aan te raden. WordPress is ook wel een ‘open source’. Dit betekent dat de software hiervan gratis beschikbaar is. Samen met de gebruikers wordt WordPress steeds beter en beter gemaakt. Er werken dusdanig veel mensen aan WordPress dat de kwaliteit en continuïteit hiervan optimaal bewaakt wordt. Ook is een WordPress webshop zeer SEO vriendelijk. Zo is het door de jaren heen geoptimaliseerd voor een goede SEO. Het is wel van belang om het juiste thema uit te kiezen, zodat de SEO optimaal blijft. WordPress is bovendien het meest gebruikte content management systeem. Vrijwel iedereen maakt er gebruik van. En dat dus vanwege de vele voordelen die WordPress te bieden heeft.

WooCommerce

We vertelden net al dat WooCommerce de meest populaire webshop plugin is. WooCommerce is door WooThemes ontwikkeld. Het is geheel gratis en je kunt het uploaden vanaf de website van WooThemes of via de WordPress.org plugin repository. Je kunt WooCommerce ook installeren vanuit WordPress zelf. WooCommerce is echt ideaal als je een webshop wilt gaan maken. Veel webshop eigenaren kiezen ervoor om een WordPress webshop via WooCommerce te maken vanwege de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid ervan.

Voordelen WooCommerce

WooCommerce heeft diverse voordelen te bieden. Zo kun je het gratis installeren en snel en eenvoudig een webshop maken middels CMS. Ook kun je je webshop centraal beheren en heb je geheel de controle over alle belangrijke e-commerce processen. De bediening is zeer eenvoudig en flexibel te noemen, wat de plugin dan ook zeer gebruiksvriendelijk maakt. Ook kun je volop themes kiezen. Heb je een kleiner assortiment of digitale producten, dan is een WordPress webshop via WooCommerce zeker aan te raden.

Recente blog artikelen
Waarom visuele content koning is
Het productieproces van een animatievideo
Benieuwd naar het productieproces van een animatievideo? In dit artikel lees je alles over hoe dit proces in zijn werking gaat en wat je ervoor moet doen.
Competenties en Vaardigheden voor een WordPress Developer
Benieuwd naar de competenties en vaardigheden die je moet beschikken als WordPress Developer? Lees meer hierover in dit artikel.