Website met goede SEO: SEO-tips voor dummies

Website met goede SEO feature image 01

Samenvatting Artikel

Zo zorg je voor goede SEO op je website

Wil jij jouw website van goede SEO voorzien, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt doen? Dan zit je hier goed! Tegenwoordig is je website meer dan alleen een visitekaartje. Het is de plek waar klanten informatie over je diensten of producten lezen en de mogelijkheid hebben om direct een aankoop te doen. Daarom is het erg belangrijk dat jouw website goed gevonden wordt via de Google zoekmachine. En dat kan door ervoor te zorgen dat jouw SEO tiptop in orde is. Daarom hebben wij de beste SEO tips voor dummies voor je op een rij gezet.

1. Doe een goed zoekwoordonderzoek

Wat heel belangrijk is voor je SEO, is goed zoekwoordonderzoek verrichten. Je weet daardoor precies welke zoekwoorden van belang zijn voor jouw bedrijf. Start dus met goed zoekwoordonderzoek en blijf dit ook herhalen. Je klanten kunnen diverse zoekwoorden gebruiken om jouw producten of diensten te vinden. Goed onderzoek naar zoekwoorden doen is daardoor zeker aan te raden, want de zoekwoorden kunnen ook veranderen of je breidt zelf je diensten uit en hebt weer nieuwe zoekwoorden nodig.

2. Gebruik een SEO-tool

Een speciale tool gebruiken is zeker aan te raden als SEO hulp. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een programma zoals Yoast of SEMrush. Deze tools geven je precies aan op welke punten je website verbetert kan worden. Dit kunnen tips zijn als het gaat om zoekwoorden, maar ook tips met betrekking tot je content en interne links. Zo hoef je niet zelf uit te zoeken wat je nog kunt verbeteren. Yoast is meer een checklist van specifieke delen van je website. SEMrush kan je echter ook met je technische SEO helpen.

3. Zorg voor relevante content

Een tekst schrijf je niet alleen voor de zoekmachine, maar voor de mensen die jouw website bezoeken. Daardoor is het erg belangrijk dat er relevante content op je website staat. Dit betekent dat de teksten voldoen aan waar de bezoeker naar op zoek is. Zo zorg je ervoor dat bezoekers een fijne gebruikerservaring hebben, waardoor je hoger rankt in de zoekmachines. Zoekmachines willen gebruikers namelijk zoekresultaten bieden die perfect aansluiten bij de vraag waar ze mee rondlopen. Als jouw pagina niet aansluit bij de vraag van bezoekers, loop je kansen mis.

4. Maak een gebruiksvriendelijke website

Als je een goede gebruikerservaring aan bezoekers wilt bieden, dient jouw website ook gebruiksvriendelijk te zijn. Zo moet het duidelijk zijn welke informatie gebruikers waar kunnen vinden. Dit kan door te zorgen voor een duidelijke indeling in het menu. Ook kun je via goede interne links zorgen voor een optimale klantreis. Google ziet het als erg belangrijk dat pagina’s binnen enkele klikken vanaf de homepage te bereiken zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat klanten eenvoudiger informatie vinden. De bezoekerservaring en interne links weegt Google beiden mee. Door er dus voor te zorgen dat beiden in orde zijn, scoor je beter met jouw SEO.

Recente blog artikelen
Waarom visuele content koning is
Het productieproces van een animatievideo
Benieuwd naar het productieproces van een animatievideo? In dit artikel lees je alles over hoe dit proces in zijn werking gaat en wat je ervoor moet doen.
Competenties en Vaardigheden voor een WordPress Developer
Benieuwd naar de competenties en vaardigheden die je moet beschikken als WordPress Developer? Lees meer hierover in dit artikel.